Skip to content

Verificare trape de fum

Trapele de fum au trei roluri foarte importante :
• iluminarea incaperilor cu lumina naturala
• aerisirea incaperilor (evacuarea caldurii)
• instalatii de evacuare a fumului

Sistemele de deschidere a trapelor de fum pot fi manuale, electrice sau pneumatice

Trape de fum si motoare de ventilație – Trapele de fum sunt sisteme complexe care pot asigura ventilaţia zilnică a spaţiilor şi evacuarea fumului în caz de incendiu. Un astfel de sistem are în componenţă o serie de elemente: ramă dublă din profile de aluminiu, cilindru pneumatic, centru comandă deschidere (bloc supapă), fiolă termofuzibilă calibrată la 68°, 90°, 120° C, butelie cu gaz comprimat (CO2), activator pirotehnic, cupolă din policarbonat celular termoformat, mecanism de deschidere din exterior pentru întreţinere, bază din tablă prevopsită şi termoizolată.
Utilitatea lor multiplă constă în faptul că permit iluminatul natural al spaţiilor interioare fără cheltuieli suplimentare, iar când este cazul, pot fi utilizate pentru ventilaţia zilnică. În caz de incendiu sunt cel mai eficient şi mai sigur mod de a reduce impactul asupra oamenilor al focului şi al degajărilor de gaze toxice rezultate în urma arderii, beneficiile folosirii lor fiind vitale. Faptul că ele pot fi deschise pentru ventilaţie nu face decât să impună prezenţa lor în orice proiect din domeniul construcţiilor.
Firma noastra instaleaza si asigura mentenanta trapelor de fum

Ignifugarea consta in trei operatiuni:
• curatare suprafata
• chituire crapaturi
• ignifugare prin pulverizare, pensulare sau impregnare in doua straturi

Un avantaj major este faptul ca ingreuneaza aprinderea lemnnului. De asemenea, odata ce acesta s-a aprins, arderea se face mult mai usor iar flacarilor nu le este permis sa se propage intr-un ritm normal. Prin ignifugare se castiga timp pretios, timp in care pot sosi pompierii si se pot salva vieti.