Skip to content

Termoprotectia

Termoprotectia reprezinta procedeul de aplicare a vopselurilor termospumante pe structuri metalice si alte elemente din beton, impotriva incendiilor. In caz de incendiu vopsele termospumante se expandeaza, protejand astfel structura metalica respectiva si limiteaza extinderea flacarilor. Executarea corecta a lucrarilor, pot creste gradul de rezistenta a structurii metalice la incendii. Protectia antifoc are urmatoarele avantaje: impiedica propagarea incendiilor, astfel se limiteaza pagubele si costuri reduse la incheierea politelor de asigurare pe cladiri. Suprafetele trebuie sa fie curatate, grunduite iar temperatura incintei sa fie de cel putin 5 grade Celsius. Termoprotectia se face in doua etape, si anume: termoprotectia efectiva ( aplicarea vopselurilor termospumante ) si aplicarea lacului.

Limita de rezistenta la foc este durata de timp pâna la care elementul de constructie isi pierde capacitatea de rezistenta la foc intr-un incendiu standard.
Termenul de valabilitate este limita de timp stabilita de producator pâna la care produsul/sistemul de protectie la foc isi pastreaza caracteristicile specifice.
La finalul lucrarii se va receptiona lucrarea si se va intocmi un dosar tehnic al lucrarii.

Ignifugarea consta in trei operatiuni:
• curatare suprafata
• chituire crapaturi
• ignifugare prin pulverizare, pensulare sau impregnare in doua straturi

Un avantaj major este faptul ca ingreuneaza aprinderea lemnnului. De asemenea, odata ce acesta s-a aprins, arderea se face mult mai usor iar flacarilor nu le este permis sa se propage intr-un ritm normal. Prin ignifugare se castiga timp pretios, timp in care pot sosi pompierii si se pot salva vieti.