Efectele extractului de gentiana

Se știe despre gențiană că este una dintre acele plante-minune, a căror beneficii asupra organismului au adus de-a lungul istoriei progrese în medicina primordială, și a continuat să fie apoi folosită la scară largă în întreaga arie de răspândire a sa, pentru tratamentul afecțiunilor digestive.

De ce este această plantă atât de benefică și care sunt efectele sale?

Gențiana stimulează funcțiile ficatului, a vezicii biliare și a stomacului, are rol în hepatită, dischinezie biliară, combate stările de greață, diarea, helmintiaza, excită secrețiile gastrice și biliare, favorizând digestia, și are proprietăți stimulente, fortifiante acționând ca eupeptic.
Extractul de gențiană combate anemia, îmbatrinirea prematură și stările de convalescență mărind capacitatea de apărare a organismului față de infecții și cresterea numarului de leucocite.

Tinctura Plantimed cu Extract de Gențiană (Ghințură, așa cum o mai cunosc mulți) întrunește toate aceste caracteristici având efecte multiple în afecțiuni precum arsuri la stomac, ulcere la stomac indiferent de localizare, inflamații gastrice sau intestinale, dispepsie, colită și enterocolită, ficat mărit, timol mărit, grăsimi la ficat. Acesta funcționează ca adjuvant în hepatita A si B, fiere lenesă, strangulată sau mărită, litiaza biliară sau dischinezie biliară.

Se recomandă ca tinctura să se administreze sub formă diluată, într-un pahar de apă . Tinctura este obținută prin procedee ce rezulta alcool, astfel ca persoanelor carora le este interzis consumul de alcool nu le este indicat consumul acestei tincturi. Acestia pot consuma ceaiurile gastrice de la Plantimed, ideale pentru tratarea sigură a simptomelor tuturor afecțiunilor digestive si gastrice.