Orezul si beneficiile sale

Orezul este unul dintre alimentele cele mai vechi, nu se cunosc exact locul si perioada dezvoltarii sale. Marturiile lingvistice si botanice scot în evidenta originea timpurie a cultivării orezului de catre om de-a lungul unui arc intins, incepand din estul Indiei, trecând prin Myanmar, Thailanda, Laos, nordul Vietnamului şi până în sudul Chinei. Există nenumărate legende mitologice legate de originea orezului, cu toate că istoricii nu pun mare preţ pe acestea.
Orezul a fost cultivat în Asia de Sud-Est încă din timpuri străvechi, fiind una dintre cele mai longevive culturi: în China, prezenţa orezului se pare că datează din anul 5.000 î.Hr.
Cu toate acestea, se bănuieşte că procesul de cultivare al orezului a început simultan în mai multe ţări acum 6.500 de ani. Această plantă a fost cultivată pentru prima dată în regiunea văii râului Yangtze şi, la scurt timp după aceasta, cele două mari varietăţi de orez, Indica şi Japonica, erau răspândite în China Centrala.

La nivel mondial, există mai mult de 40.000 de soiuri diferite de orez. De multe ori, orezul este clasificată prin mărimea sa ca fiind fie bob scurt, cu bob mediu sau cu bob lung. Un alt mod de clasificare este în funcție de gradul de măcinare care este supus. Aceasta este ceea ce face ca orezul brun diferit de orez alb.
Astfel, cele mai importante diferențe între soiuri de orez sunt caracteristicile lor de gătit, forme, culori și, în unele cazuri, o diferență de aromă subtilă.

Untitled-1
Orezul este, fără îndoială, produsul alimentar cel mai important din lume. Acesta este cel de-al doilea cereale cel mai larg cultivate din lume, după grâu, aproximativ 3 miliarde de oameni, aproape jumătate din populația lumii, în funcție de ea pentru supraviețuire.

În Asia, o mare parte din populație consumă orez în fiecare masa si mai mult de 30% din toate caloriile luate de oameni vin din orez. În multe țări, conturile de orez pentru mai mult de 70% din aportul caloric uman.

Astfel, orezul este considerat a fi o sursa de hrana excelenta, saraca in grasimi si bogata in carbohidrati, amidon, orez natural, cereale integrale a fost menționat în scrieri orientale ca un aliment de vindecare perfectă. Este un fapt cunoscut că orezul are multe beneficii nutriționale, reprezentând alegerea perfectă pentru cei care au obiceiuri alimentare sănătoase.

De asemenea, orezul conține o serie de elemente nutritive importante, inclusiv vitamine B si E, proteine ​​și minerale – în special potasiu, care ajută la reducerea organismul toxine. Astfel, orez poate contribui în mod semnificativ la aportul de vitamine și minerale. Plus, o parte medie de orez (50g) furnizează aproximativ 11% din necesarul zilnic mediu estimat de proteine, care conține toate cele opt aminoacizi.

Orezul este, de asemenea, sănătos pentru ca nu conține: grăsimi, colesterol și este gratuit sodiu, ceea ce face un aliment excelent pentru a include într-o dietă echilibrată. Având în nici gluten înseamnă că orezul este o alegere esențială pentru persoanele cu un regim alimentar fara gluten. Deoarece orezul este scăzut în sodiu, se consideră a fi ideal pentru cei care suferă de hipertensiune arterială și hipertensiune arterială

Leave a Reply